Play Close
A1 KINOTEKA “SABIRNI CENTAR”  

Projekat A1 Kinoteka, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, predstavio je digitalno restaurirani filmski klasik Gorana Markovića – „Sabirni centar“ iz 1989. godine. Publika je uživala u filmu na jedinstven način, u ambijentu specijalno kreiranom da „oživi“ njegove filmske scene i pejzaže.

Za kreativni koncept i produkciju spektakularne scenografije i celokupnog događaja, koji je održan u domu kulture Silosi Beograd, bio je zadužen M2C tim. Publika je imala prilike da iskusi potpuno novo filmsko iskustvo. Celokupni prostor bio je transformisan u arheološko nalazište sa antičkim elementima poput kamene kripte i stubova, okruženo „pustinjskim dinama“.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Telecomunications

Posetioci su krenuli na „customer journey“ zamišljen kao avantura sa primesama fantastike, u skladu sa osnovnom idejom filma da postoji – i da je otkriven – prolaz između ovog i „onostranog“ sveta. U enterijeru Silosa bila je postavljena i atraktivna instalacija sa performerima, koji su kroz pokret i svetlost prenosili mističnu atmosferu drugog sveta.

Publici su se obratili režiser kultnog filma Goran Marković, jedan od glavnih protagonista Bogdan Diklić, kao i predstavnici A1 i Jugoslovenske kinoteke. Nakon projekcije filma „Sabirni centar“, posetioci su uživali u muzičkoj svirci i koktel zabavi.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Telecomunications

A1 KINOTEKA „TAJVANSKA KANASTA“

Još jedno ostvarenje sa liste srpskih klasika, film „Tajvanska kanasta“, digitalno je restaurirano u okviru projekta A1 Kinoteka. Svečana projekcija filma održana je 15. novembra u prostorijama Jugoslovenske kinoteke uz prisustvo dela filmske ekipe, a zbog velikog interesovanja, pored glavne bioskopske sale „Makavejev“, projekciju su gosti mogli da prate iz dve dodatne sale.

Uoči projekcije nastupio je EKV Tribute bend, što je svojevrsni omaž nekadašnjoj poznatoj jugoslovenskoj grupi Ekatarina velika, koja je svoj doprinos dala u komponovanju i izvedbi originalne muzike za film.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Art, Entertainment & Lifestyle

Telecomunications

Tajvansku kanastu potpisao je naš priznati sineasta Goran Marković, a ovaj film već je četvrto njegovo ostvarenje koje je digitalno restaurisano pod okriljem projekta A1 Kinoteka.

Ova drama sa elementima humora, snimljena 1985. godine, opisuje nesnađenog pojedinca izgubljenog u svetu u kojem živi, zaokupljenog izradom pokretnih skulptura – mrdalica. Tajvanska kanasta je na satiričan i gorak način opisala ustrojstvo i karakter čitavog tadašnjeg društva.

Premijera digitalno obnovljenog filma održana je u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, a više od 250 zvanica moglo je uživo da svedoči originalnim mrdalicama, autora Milije Nešića. Svaka od ovih zanimljivih drvenih instalacija opisuje određene pojave i vrednosti savremonog potrošačkog društva.

Našem kreativnom timu bilo je povereno osmišljavanje idejnog koncepta kao i kompletna realizacija i produkcija ovog događaja.

A1 KINOTEKA – „SEZONA MIRA U PARIZU“

Pod okriljem projekta A1 Kinoteka, filmsko ostvarenje Predraga Golubovića iz 1981. godine „Sezona mira u Parizu“ dobilo je novi sjaj zahvaljujući digitalnoj restauraciji.

Ovom svečanom projekcijom filma, zvanično je obeležen nastavak saradnje kompanije A1 i Jugoslovenske kinoteke, gde će se pored prethodnih 20 restaurisanih filmova, naći još 10 ostvarenja koja godinama zavređuju pažnju evropske kinematografije.

Usluge:

Design & Art Direction

Experience Design & Event Production

Industrije:

Telecomunications

Glavne uloge u filmu igraju Dragan Nikolić, Miki Manojlović, Marija Šnajder i mnogi drugi priznati evropski glumci. Radnja filma se odvija u Parizu, u ne tako mirnom periodu gde se mlad zaljubljen par upoznaje sa čežnjom i nadom koje nosi ratno doba.

Premijera je održana ispred Silosa, pored Dunava. Pored brojnih poznatih ličnosti iz sveta kulture i filma, na svečanoj projekciji filma koji nastavlja život u punoj slici i tonu, prisustvovao je i Srdan Golubović, reditelj i sin Predraga Golubovića, koji se osvrnuo na značaj digitalne restauracije domaćih filmova.

Gosti su imali priliku da se slikaju u verodostojnom francuskom bistrou sa dvoje glumaca koji su bili zaduženi za dobro raspoloženje zvanica. Veče se završilo uz brojne poznate numere benda „Kanda Kodža i Nebojša“.

Našem timu bilo je povereno osmišljavanje kreativnog koncepta, realizacija i produkcija A1 Kinoteke, na kojoj je prisustvovalo preko 250 zvanica.

Zadovoljstvo je što nam je po drugi put poverena realizacija projekta A1 Kinoteka. Verujemo da A1 pomera granice u organizaciji koroporativnih događaja i drago nam je što smo zajedno bili deo A1 Kinoteke.

VIP KINOTEKA – „MAJSTORI, MAJSTORI“

U okviru projekta Vip Kinoteka, u septembru je premijerno prikazan digitalno restaurirani film „Majstori, majstori“. Ovo kultno ostvarenje reditelja Gorana Markovića koje beleži 40 godina od svog prvog prikazivanja, zasijalo je novim sjajem pred publikom na stadionu Tašmajdan.

Naš tim je bio zadužen za kreativni koncept i realizaciju ovogodišnje Vip Kinoteke, koja je prvi put održana pod vedrim nebom za oko 300 zvanica i novinara.

Usluge:

Design & Art Direction

Experience Design & Event Production

Industrije:

Art, Entertainment & Lifestyle

Telecomunications

Događaju je prisustvovao deo glumačke i autorske ekipe filma, koji je nakon projekcije pozdravio publiku.

Legende našeg filma: Goran Marković, Mira Banjac, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Dobrila Ćirković, Zoran Simjanović i Milan Spasić Papi, ispraćene su ovacijama na sceni pod otvorenim nebom u veličanstvenom ambijentu.

Veče je uveličano i muzičkim nastupom slavnog glumca Radeta Šerbedžije i njegovog benda „Zapadni kolodvor”.

Projekat Vip Kionteka realizuje se u saradnji kompanije Vip Mobile i Jugoslovenske kinoteke.