X
SRB

EXPEDICIJA NA MARS


BMW - DELTA MOTORS

EXPEDICIJA NA MARS


BMW - DELTA MOTORS

„Expedicija na Mars“ je konceptualni projekat realizovan za kompaniju Delta Motors povodom lansiranja novog modela BMW X3. Ekspedicija je okupila preko 600 članova u cilju istraživanja Crvene planete i predstavljanja novog BMW modela.

Članovi ekspedicije su imali priliku da dožive kosmičko putovanje od Zemlje do južne hemisfere Crvene planete. Dočekani su od strane "space stewardess"-a koje su ih povele na putovanje šatlom, odnosno prolaskom kroz tunel čiji je dizajn inspirisan enterijerom svemirskog broda. Doživljaj kosmičkog putovanja dodatno je pojačan video animacijama na led ekranima, zvučnim i specijalnim efektima.

Scenografiju su činili brojni SF motivi i panorama Marsa predstavljena 8K projekcijom, na do sada najvećem platnu instaliranom na događaju u Srbiji (37x5m). Centralni deo događaja započet je video porukom iz BMW istraživačkog centra sa Zemlje, kojom je najavljen dolazak šatla "Explorer One" sa prvim modelima novog BMW X3. Animacija spuštanja šatla u BMW svemirsku stanicu na Marsu praćena je specijalnim efektima i komunikacijom između kontrole misije i komandanta, nakon čega su se otvorila vrata šatla i automobili spektakularno pojavili na sceni.

Veče se nastavilo prvom interplanetarnom žurkom uz nastupe DJ Miss Millie i benda Girls, Boys and Toys. U prostoru su se nalazile i tri futurističke kupole koje su predstavljale istraživačke stanice, odnosno "event" aktivacije: Test Drive Station (VR aktivacija "X3 Exploring Mars"), Memories from Mars (chroma-key fotografije sa Marsa) i Microgarvity Bar.

ATTEND nagrada za najbolji regionalni događaj u kategoriji "Predstavljanje proizvoda ili usluge".

RSVP festival Zagreb

POGLEDAJTE OSTALE PROJEKTE