Play Close
BURO. DESERT ROSE 

Na beogradskom stadionu Tašmajdan održan je događaj koji će se dugo pamtiti – BURO. DESERT ROSE.

Ova nesvakidašnja audio-vizuelna manifestacija označila je ujedno i pet godina postojanja sve uspešnijeg portala Buro na srpskom medijskom tržištu.

Usluge:

Design & Art Direction

Experience Design & Event Production

Top 10

Industrije:

Art, Entertainment & Lifestyle

Na glamuroznom događaju, inspirisanom remek-delom naučne fantastike, filmom „Dina“, prisustvovalo je 150 odabranih zvanica iz sveta biznisa, umetnosti, mode i kulture.


U skladu sa kreativnim konceptom i temom mistične pustinje, gosti su bili pozvani da u ambijentu peščanih dina, kroz svoje stajlinge, izraze sopstvenu viziju pustinjskog glamura, dodajući time novu dimenziju inspiracije ovom već prefinjenom konceptu.

Jedan od najunikatnijih događaja sezone postala je svojevrsna pozornica epske sci-fi avanture, a peščani ambijent bio je dopunjen precizno postavljenim refleksivnim monolitima u prostoru, uz dekorisani prolaz s baldahinima koji su prizivali mističnost i eleganciju.

Specijalna rasveta i kastomizovane projekcije na ekranima stvarali su paralelne svetove pred očima posetilaca.

Ekskluzivna večera i atraktivni performansi izvođača, muzičara i plesnih trupa zabavljali su prisutne svojom izuzetnom umetničkom izvedbom.

Tim M2C nije samo kreirao izvanredan koncept i producirao ovaj „pustinjski spektakl“, već je takođe realizovao i niz impresivnih promotivnih videa koji su unapredili anticipaciju i uzbuđenje oko BURO. DESERT ROSE događaja.

NEZABORAVNA IQOS ISKUSTVA

Izabrali smo najbolje od brojnih atraktivnih projekata koje smo radili za klijenta Philip Morris International Inc. (PMI)! Ekskluzivni butik IQOS bio je centar inovacije, stila i kreativnosti, pružajući neponovljiva iskustva svim ljubiteljima ovog čuvenog globalnog brenda.

Kreirali smo posebne događaje za Svetog Valentina i Međunarodni dan žena, omogućavajući ljubiteljima IQOS-a da se zabave u romantičnoj atmosferi, kreiraju sopstvene parfeme po želji, ili čuju inspirativne priče od poznatih IQOS ambasadorki.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Tobacco

Takođe, potpomogli smo da se kroz Belgrade Fashion Week, čiji je IQOS dugoročni partner, još više osnaži vidljivost brenda, a mladi talentovani dizajneri pripremili su u prostoru nekadašnjeg kultnog bioskopa Balkan, reviju inspirisanu The We Edition limitiranom kolekcijom IQOS uređaja.

Parliament brend privukao je pažnju svojim karavanom kroz gradove Srbije, a naš kreativni tim organizovao je i ekskluzivne premijere za nove limitirane serije IQOS uređaja. Pored već pomenute We edicije, javnost je imala priliku da u butiku brenda upozna i IQOS 3 Duo Red Passion uređaj ili Heets Ruby Fuse aromu, pa su tako, uz muziku i dobru atmosferu, gosti otkrivali nove IQOS ukuse i boje i uživali u ekskluzivnim promocijama brenda.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Tobacco

A1 KINOTEKA “SABIRNI CENTAR”  

Projekat A1 Kinoteka, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, predstavio je digitalno restaurirani filmski klasik Gorana Markovića – „Sabirni centar“ iz 1989. godine. Publika je uživala u filmu na jedinstven način, u ambijentu specijalno kreiranom da „oživi“ njegove filmske scene i pejzaže.

Za kreativni koncept i produkciju spektakularne scenografije i celokupnog događaja, koji je održan u domu kulture Silosi Beograd, bio je zadužen M2C tim. Publika je imala prilike da iskusi potpuno novo filmsko iskustvo. Celokupni prostor bio je transformisan u arheološko nalazište sa antičkim elementima poput kamene kripte i stubova, okruženo „pustinjskim dinama“.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Telecomunications

Posetioci su krenuli na „customer journey“ zamišljen kao avantura sa primesama fantastike, u skladu sa osnovnom idejom filma da postoji – i da je otkriven – prolaz između ovog i „onostranog“ sveta. U enterijeru Silosa bila je postavljena i atraktivna instalacija sa performerima, koji su kroz pokret i svetlost prenosili mističnu atmosferu drugog sveta.

Publici su se obratili režiser kultnog filma Goran Marković, jedan od glavnih protagonista Bogdan Diklić, kao i predstavnici A1 i Jugoslovenske kinoteke. Nakon projekcije filma „Sabirni centar“, posetioci su uživali u muzičkoj svirci i koktel zabavi.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Telecomunications

OTKRIVEN NOVI ELEKTRIČNI PORSCHE TAYCAN

Dugoočekivani i potpuno novi električni Porsche Taycan imao je spektakularnu premijeru u popularnom event prostoru Galerija Štab u Beogradu. Zahvaljujući kreativnom timu M2Communications, koji je bio zadužen za koncept i produkciju ovog uzbudljivog događaja, brojni posetioci i ljubitelji Porsche brenda imali su priliku da otpočnu nezaboravno putovanje ispričano svetlom, savršenim zvukom i tehnologijom.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Automotive Industry

S obzirom na reputaciju koju imaju poznati brendovi luksuznih automobila visokih performansi poput Porschea, organizacija događaja zahtevala je temeljno i ozbiljno planiranje i realizaciju. Ulazeći u prostor, goste je dočekala luminiscentna ambijentalna rasveta, a koja je isticala jedinstvene dizajnerske elemente Taycana.

Svečano otkrivanje automobila propraćeno je intenzivnim laserskim šouom i prilagođenim animiranim sadržajima na LED ekranima. Uz impresivne zvučne efekte, stvoreno je nezaboravno iskustvo koje je potpuno osvojilo goste.

Nakon svečane ceremonije, usledio je koktel, a gosti su bili pozvani da izbliza pogledaju novi, popuno električni Porsche Taycan.

PORSCHE PANAMERA: „CHOOSE BOLDLY“ 

U skladu s bogatom tradicijom Porsche inovacija i ekskluzivnosti, M2C tim je zajedno sa klijentom Porsche SCG s ponosom predstavio najnoviju Panameru treće generacije! Na ekskluzivnom događaju održanom u elegantnom ambijentu Square Nine hotel, okupili su se brojni poznavaoci i ljubitelji Porsche automobila iz celog regiona.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Automotive Industry

Bilo je sasvim logično da kreativni koncept za lansiranje nove Panamere bude „Bold“: smela vožnja, spoj perfomansi, stila i tehnologije, kao i posebno iskustvo koje donosi treća generacija novog Porsche modela dočarani su na nezaboravan način tokom ove elegantne večeri.

M2C tim je ponosan što je dao kreativni i produkcijski doprinos ovom spektakularnom događaju. Gosti su imali priliku da dožive novo, revolucionarno iskustvo treće generacije Porsche Panamere, koje donosi novi stil, snažnije motore i bolju voznu dinamiku vozila. Uz „creative cuisine“ iskustvo koje je pripremio šef kuhinje Damir Sertić, veče je bilo ispunjeno ukusima i mirisima koji su savršeno upotpunili ekskluzivni doživljaj predstavljanja novog automobila premijum klase.

MPC ECHO KONFERENCIJA – ODJEK INOVATIVNOG BIZNISA 

Beograd je 23. aprila bio svedok jedinstvenog biznis odjeka – MPC Echo konferencije koju je u imerzivnoj atmosferi Sava Centra organizovala kompanija MPC Properties. Ovaj događaj predstavljao je spoj biznisa, inovacija i održivosti, sa posebnim akcentom na budućnost izgradnje, ritejla i nekretnina.

Za ovaj vizuelni i konceptualni spektakl bio je zadužen kreativni tim M2C, koji se pobrinuo za vizuelni identitet konferencije, osmislivši logo, grafičke elemente i sve ono što je vizuelno definisalo atmosferu skupa.

Usluge:

Brand Development

Experience Design & Event Production

Industrije:

Real Estate & Construction

M2C tim je takođe bio odgovoran za naziv i kreativni koncept konferencije. Pojam „Echo“ odabran je kao metafora za širenje dobrih ideja i poruka, a naš tim bio je zadužen i za organizacionu i tehničku realizaciju, kao i scenografsku postavku, koja je preobrazila prostor Sava Centra u posebno imerzivno iskustvo.

Usluge:

Brand Development

Experience Design & Event Production

Industrije:

Real Estate & Construction

Svaki element konferencije bio je usklađen sa vrednostima i vizijom klijenta MPC Properties, čije inovacije, osmišljene sa jasnom idejom o pozitivnom uticaju na životnu sredinu, teže ka zdravijem i ispunjenijem životu pojedinca i čitave zajednice.

Ovo je, inače, prva održana konferencija ovog tipa sa ambicijom da MPC Echo postane godišnji događaj, važna biznis platforma za razmenu znanja i iskustava u dinamičnoj industriji nekretnina.

Usluge:

Brand Development

Experience Design & Event Production

Industrije:

Real Estate & Construction

SAM GALA 2023

Srpska asocijacija menadžera 12. put zaredom održala je prestižni SAM Gala događaj, u okviru koga je najboljim pojedincima i kompanijama dodelila „SAM Godišnje nagrade“.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Video & Photo Production

Industrije:

Government, Business Associations and NGO

Događaj SAM Gala, koji je ove godine održan pod geslom Next Level Business, održan je u imerzivnoj sali nedavno renoviranog Sava Centra i njemu je prisustvovalo blizu 400 članova asocijacije, istaknutih predstavnika poslovne zajednice, medija i drugih javnih ličnosti u našoj zemlji.


Izvršna produkcija ovog tradicionalnog poslovnog skupa, održanog 11. decembra 2023. godine, poverena je kreativnom timu naše agencije, a ključna reč ovogodišnjeg događaja bila je odgovornost.

Stoga je i osnovna ideja koncepta Next Level Business bila okrenuta upravo odgovornosti prema ljudima, mladima, planeti i okruženju, ali i ulozi biznis lidera u kreiranju održive i bolje budućnosti za generacije koje dolaze.


SAM Godišnje nagrade dodeljene su u sledećim kategorijama: menadžer godine, mladi menadžer godine, poslodavac godine, društveno odgovorna kompanija godine, nagrada za lični herojski čin, kao i specijalne nagrade žirija.


Uz simfoniju slike i zvuka, proglašeni najbolji menadžeri i kompanije u 2023. godini na tradicionalnom SAM Gala događaju.

VINSKA VIZIJA OTVORENOG BALKANA 2.0

Uspešno je završena još jedna vinska vizija! Drugi međunarodni sajam vina “Wine Vision by Open Balkan”, održan od 16. do 19. novembra, ponovo je dokazao da je najveći i najprepoznatljiviji festival vina u ovom delu Evrope.

Usluge:

Design & Art Direction

Experience Design & Event Production

Industrije:

Government, Business Associations and NGO

Wine & Spirits

Pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative Otvoreni Balkan, održan je još jedan međunarodni festival vina, hrane i turizma „Wine Vision by Open Balkan“.

I ove godine, izvršna produkcija ovog jedinstvenog događaja poverena je kreativnom i produkcijskom timu M2Communications, a sajam je na jednom mestu okupio najbolje proizvođače vina iz regiona i sveta. Više od 600 izlagača iz gotovo 30 zemalja učestvovalo je na ovoj jedinstvenoj manifestaciji, koju je tokom četiri dana posetilo nekoliko desetina hiljada ljubitelja vina.

Kreativni koncept pod nazivom „Vino kao konstanta civilizacije“ zasnivao se na ideji da su uzgoj vinove loze i proizvodnja vina u neraskidivoj vezi sa istorijom i napretkom ljudi (i čitavog čovečanstva) u različitim vremenskim epohama. Posetioci i enofili imali su tako jedinstvenu priliku da, uživajući u kvalitetnim vinima regiona i sveta, putuju i kroz prostor i kroz vreme.

Organizacija događaja ove veličine bio je složen i višedimenzionalan projekat, koji je obuhvatao brojne aspekte produkcije i realizaciju niza pratećih programa i izložbi, a posetioci su imali priliku da posete tematski različito osmišljene hale. Čitava postavka Vinske vizije Otvorenog Balkana realizovana je u šest hala Beogradskog sajma i bila je podeljena u tri celine: Koreni vinske kulture, Čudesni svet vina i Pogled u budućnost, koje su govorile o prošlosti, sadašnjosti i perspektivama vinarstva i vinske industrije kod nas i u svetu.

CELEBRATING LIFE SINCE 1743Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da organizujemo glamurozan događaj za čuvenog francuskog klijenta Moët & Chandon, a u sklopu obeležavanja značajnog jubileja – 280 godina postojanja brenda.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Video & Photo Production

Industrije:

Fashion & Luxury

Wine & Spirits

Povodom 280 godina brenda Moët & Chandon, kreirano je samo 280 boca limitirane serije ovog šampanjca, koji je degustiran i tokom proslave u Beogradu.

Nakon Sidneja, Njujorka, Tokija, Pariza i Londona, sada i Beograd i Srbija imaju privilegiju da budu deo bogate istorije brenda koja je okupila preko 350 gostiju iz 15 zemalja sveta.

Koncept događaja zasnovan je bogatoj istoriji brenda Moet & Chandon u kontekstu umetnosti, putovanja, sporta i radosti življenja (joie de vivre).

Usluge:

Experience Design & Event Production

Video & Photo Production

Industrije:

Fashion & Luxury

Wine & Spirits

DANI ERMITAŽA U SRBIJI

U Beogradu su otvoreni prvi Dani Ermitaža u Srbiji, manifestacije od međunarodnog kulturnog značaja, koju su zajednički organizovali Ermitaž, jedan od najvećih muzeja na svetu, Ministarstvo kulture Srbije i kompanija „Gasprom njeft“.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Industrije:

Art, Entertainment & Lifestyle

Kreativnom timu naše agencije poverena je izvršna organizacija Svečanog otvaranja Dana Ermitaža, održanog u Narodnom muzeju Srbije, koji je Ermitažu postao partner u organizaciji jedinstvenih izložbi „Nevidljiva umetnost” i „Carski porcelan”.


Događaju su prisustvovale brojne visoke zvanice iz političkog, kulturnog i privrednog života Srbije i Rusije.

Dani Ermitaža u Srbiji počeli su gala predstavom Državog akademskog baletskog teatra „Leonid Jakobson“ iz Sankt Peterburga, koji je zajedno sa Baletom Narodnog pozorišta u Beogradu izveo najbolja dela iz svog repertoara.


To je bila prilika da se domaća publika upozna sa glamuroznom atmosferom pozorišnog Peterburga. M2C tim bio je zadužen za svečani koktel u Narodnom pozorištu, kao i organizaciju dočeka visokih zvanica.


Vodeći muzej Rusije pripremio je obiman i sadržajan program tokom Dana Ermitaža, održanih od 24. do 29. oktobra 2023, koji je obuhvatao izložbe, baletske predstave, koncerte, projekcije dokumentarnih i igranih filmova, seminare, arheološku konferenciju i mnoge druge zanimljive umetničke performanse.