X

UPUTSTVA ZA KOLAČIĆE

INFORMACIJE O OBRADI LIČNIH PODATAKA

Ovim web-sajtom (u daljem tekstu: „web-sajt”) upravlja kompanija privredno društvo M2C Communication d.o.o. Beograd, matični broj: 20565730, PIB: 106261099, sa sedištem na adresi Bulevar Nikole Tesle br. 46, Novi Beograd (u daljem tekstu: „rukovalac“) a za potrebe pretraživanja web-sajta od strane posetilaca web-sajta (u daljem tekstu: „posetilac" ili „vi").

Kolačići

Šta je „kolačić“?
Kolačići su male tekstualne datoteke koje kreira web-sajt koji ste posetili i koje sadrže podatke. Oni se čuvaju na računaru posetioca kako bi korsiniku obezbedili pristup različitim funkcijama.

Na našem sajtu koristi se i sesijski i nesesijski kolačići.

Sesijski kolačić se privremeno čuva u memoriji računara dok posetilac pregleda web-sajt. Ovaj kolačić se briše kada posetilac zatvori web-pretraživač ili kada prođe određeni vremenski period (što znači da je sesija istekla).

Nesesijski kolačić ostaje na računaru posetioca dok se ne obriše.

Zašto koristimo kolačiće?
Kolačiće koristimo da bismo saznali više o interakciji posetilaca sa našim sadržajem i da bi nam pomogli da poboljšamo doživljaj posetiocima našeg web-sajta.

FUNKCIONALNOST I SADRŽAJ SAJTA

Posetioci koriste funkciju deljenja da bi naše sajtove i sadržaj preporučili na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter. Kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste funkciju deljenja, ali ne na individualnom nivou – kako bi web-sajt mogao da se poboljša. Ako ne prihvatite kolačiće, podaci se ne čuvaju.

Za neke od funkcija na našem web-sajtu koristimo izvore trećih lica, na primer, kada posetite stranicu koja sadrži video-snimke ili veze sa YouTube-om. Ovi video-snimci ili veze (i sav drugi sadržaj preuzet od trećih lica) mogu da sadrže kolačiće trećih lica, pa ćete možda morati da na web-sajtovima tih trećih lica pročitate njihovu politiku o upotrebi kolačića.

WEB-ANALITIKA

Ovaj web-sajt koristi Google Analytics, DoubleClick i Facebook pixel koji koriste kolačiće. Na nivou agregacije, kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste web-sajt, uključujući broj prikazanih stranica, broj poseta, kako bi se web-sajt poboljšao i obezbedio dobro korisničko iskustvo. Ako ne prihvatite kolačiće, podaci se ne čuvaju.

Kako da odbijem ili obrišem kolačiće? Bez prethodne saglasnosti, nećemo koristiti kolačiće za prikupljanje podataka o posetiocu na osnovu kojih se može utvrditi njegov identitet.

Međutim, možete da odlučite da odbijete ili blokirate kolačiće koje postavljamo ili web-sajtovi bilo kog trećeg lica tako što ćete promeniti podešavanja u svom pretraživaču – više detalja naći ćete u odeljku „Help“ svog pretraživača.


Podaci o ličnosti koji se obrađuju:

- IP adresa uređaja sa kojeg pristupate web-sajtu rukovaoca, podaci o Vašoj upotrebi/ponašanju na web-sajtu rukovaoca, istorija pretrage web-sajta rukovaoca;
- Http zaglavlje sve informacije koje se nalaze http zaglavlju browser-a pretraživača posetioca;
- Pixel-specific Data - Pixel ID i Facebook kolačić;
- Button Click Data – ovo podrazumeva sva polja koja je posetilac web-sajta kliknuo, oznake tih polja i sve web stranice koje je posetilac web sajta posetio klikom na polja.

Svrha obrade:

1. Obezbeđivanje funkcionalnosti web-sajta. Vaši lični podaci nam pomažu da obezbedimo funkcionisanje osnovnih funkcija kao što su navigacija, pristup zaštićenim delovima websajta, brzo pretraživanje web sadržaja ili autentikacija posetilaca. Web-sajt ne može ispravno raditi bez obrade podataka koji su neophodni za ovu svrhu.

2. Čuvanje preferencije posetioca na domenu tokom trajanja sesije. Lični podaci koriste se za povećanje udobnosti posetilaca čuvanjem podataka o vašim postavkama, kao što su jezik, region, rezolucija ekrana, saglasnost za kolačiće i dr.

3. Praćenje saobraćaja na web-sajtu.

4. Statistika i analiza ponašanja posetilaca. Lični podaci se koriste za kreiranje statistike, praćenje i analiziranje ponašanja posetilaca na različitim web-sajtovima. Podaci se mogu koristiti za kreiranje anonimnih izveštaja.

Osnov obrade: pristanak lica čiji se podaci obrađuju.

ROK ČUVANJA I OBRADE PODATAKA

U slučaju obrade podataka o ličnosti u svrhu čuvanja preferenci posetilaca na domenu tokom trajanja sesije, praćenja saobraćanja na web-sajtu, statistike i analize ponašanja posetilaca – rukovalac će prestati sa obradom podataka o ličnosti prestankom potrebe za obradom podataka u gore navedene svrhe, a u svakom slučaju, obrada podataka prestaje povlačenjem pristanka posetioca.

Kategorije korisnika podataka o ličnosti: marketinške agencije, socijalne mreže i pružaoci analitičkih i statističkih usluga.

Moguće je u svakom trenutku opozvati pristanak za obradu podataka, bez ikakvih posledica, klikom na polje „Povuci pristanak“, nakon čega će podaci biti obrisani. Opoziv pristanka ne utiče na zakonitost obrade na osnovu pristanka pre opoziva pristanka.

Lice čiji se podaci obrađuju ima pravo da od rukovaoca zatraži pristup podacima o ličnosti, ispravku ili brisanje podataka o ličnosti ili ograničavanje obrade podataka o ličnosti koji se na njega odnose, pravo na prigovor na obradu, kao i pravo na prenosivost podataka.

Kao deo ove obrade, neće biti nikakvog automatizovanog donošenja odluke.

X
SRB

"Godina progresa i unapređenja poslovanja"

ZAVRŠETAK KALENDARSKE I POSLOVNE GODINE JE I OVOG PUTA POVOD DA SA VODEĆIM LJUDIMA IZ ADVERTAJZING, MEDIJSKIH I PR AGENCIJA PORAZGOVARAMO O POSTIGNUTIM CILJEVIMA U PRETHODNOJ GODINI, PLANOVIMA ZA 2023. GODINU, KAO I O „FAKTORU OKRUŽENJE“, U KOJEM TE ISTE PLANOVE TREBA REALIZOVATI. OVOGA PUTA ČAST JE PRIPALA MIRU ANTIĆU, PARTNERU I CXO AGENCIJE M2COMMUNICATIONS…RAZGOVOR VODIO NENAD DANILOVIĆ, GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK IZDANJA ADVERTISER SERBIA.

 

Kako je za vašu agenciju protekla 2022. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom prethodne godine?

– 2022. je bila godina progresa i unapređenja poslovanja. Ostvarili smo višestruki rast na svim poljima. Rezultati u sve četiri agencije na dva tržišta su do sada najbolji od osnivanja. M2C Montenegro se već u drugoj godini poslovanja pozicionirao kao relevantan igrač na reklamnom tržištu, proširivši bazu klijenata uz odličan finansijski rezultat. Tokom godine, jačali smo agencijske kapacitete stručnim obukama i radom na podizanju kompanijske kulture na viši nivo.

Godinu je obeležio i ulazak u finale festivala Heavent Awards u Kanu. Svetski festival live komunikacija koji ima izuzetno stroge kriterijume, uvrstio nas je među finaliste u kategoriji Forum, summit, congress, fair Award, čime smo postali prva agencije sa ovih prostora koja se našla u finalu ovog festivala.

Inovativna online kampanja i interaktivni video “Cupra Hero” realizovana za kompaniju Porsche SCG i brend Cupra, osvojila je tokom godine nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada, dok je Wine Vision by Open Balkan projekat koji je sigurno obeležio 2022. Ovo je jedan od najkompleksnijih i najvećih događaja koji su ikada realizovani na ovim prostorima. Ovim jedinstvenim sajmom vina realizovanim u pet hala, na preko 40.000 kvm prostora, postavili smo nove standarde na polju kreiranja event sadržaja i organizacije događaja u regionu i učvrstili našu poziciju kao lidera u sferi experience dizajna i event produkcije.

Postali smo partneri u Confivi, kompaniji koja razvija napredno rešenje za online i hibridne događaje. Confiva je trenutno prisutna na 15 tržišta, a izdvaja je full service solution pristup koji obuhvata:

• napredni user interface,
• event managment support (tokom svakog hibridnog ili online događaja)
• produkciju (nema potrebe za angažovanjem eksternih saradnika)

Kroz nove, partnerske, poslovne poduhvate smo zvanično ušli na tržište Bliskog istoka, otvaranjem kancelarije u Dubaiju.

Kako ocenjujete prethodnu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija?

– Početak godine je obećavao, ali je tržište u startu osciliralo. Klijenti su bili oprezni kada se na vidiku pojavila kriza izazvana ratom u Ukrajini. Međutim, od drugog kvartala se sve prilično stabilizovalo i generalni je utisak da je godina za većinu aktera na tržištu bila uspešna.

Kada se uzme u obzir da ekonomska kriza nije jednako pogodila sve privredne grane, deluje da je naša industrija za sada izbegla značajnije posledice.

Kakva su vam očekivanja za 2023. godinu u pogledu uslova poslovanja kompanija iz industrije tržišnih komunikacija?

– Neizvesnost koju sa sobom nosi trenutna geopolitička situacija svi osećamo. Bez obzira na generalno pozitivnu godinu, ne sme da dođe do opuštanja. Sa posledicama korone smo se više nego uspešno izborili i naučili da moramo na poseban način planirati održivost poslovanja u slučaju velike krize.

S pozitivne tačke gledišta, ukoliko ne dođe do neke katastrofe i bez obzira na inflaciju, godina bi mogla da bude relativno stabilna uz mogući rast u drugoj polovini. S druge strane, ulazak u recesiju će neminovno uticati na to da mnogi klijenti promene planove, preusmere budžete, ili ih sačuvaju za neka stabilnija vremena.

U 2023., ali i narednim godinama, kao industrija treba da radimo na unapređenju odnosa klijent-agencija i uspostavljanju veće transparentnosti ptich procesa.

Imate li nekih značajnijih planova za tekuću godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Od Nove godine očekujemo pojačanja u agenciji i ujedno ćemo intenzivirati aktivnosti na polju internog usavršavanja. Kako smo uveliko u fazi pripreme većih projekata, očekujemo puno kreativnog posla na realizacji istih.

Jedan od ciljeva je dalje širenje baze klijenata dok paralelno planiramo veće aktivnosti na međunarnodnom planu.

Glavni fokus će biti na pozicioniranju kompanije u Dubaiju i razvoj velikog globalnog projekta koji će svetlost dana ugledati baš u ovom gradu 2024.

Poželite sebi nešto, kao generalnom menadžeru, za 2023

– Nije šala, ali mir u svetu na prvom mestu. Naučili smo da globalna dešavanja imaju direktan i ogroman uticaj na naš biznis.

Politička i ekonomska stabilnost su od krucijalnog značaja u 2023. godini, kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje tržišta i dalji rast.

Svima bih poželeo kreativnu Novu godinu, punu pozitivnih iskustava.
 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia