X

UPUTSTVA ZA KOLAČIĆE

INFORMACIJE O OBRADI LIČNIH PODATAKA

Ovim web-sajtom (u daljem tekstu: „web-sajt”) upravlja kompanija privredno društvo M2C Communication d.o.o. Beograd, matični broj: 20565730, PIB: 106261099, sa sedištem na adresi Bulevar Nikole Tesle br. 46, Novi Beograd (u daljem tekstu: „rukovalac“) a za potrebe pretraživanja web-sajta od strane posetilaca web-sajta (u daljem tekstu: „posetilac" ili „vi").

Kolačići

Šta je „kolačić“?
Kolačići su male tekstualne datoteke koje kreira web-sajt koji ste posetili i koje sadrže podatke. Oni se čuvaju na računaru posetioca kako bi korsiniku obezbedili pristup različitim funkcijama.

Na našem sajtu koristi se i sesijski i nesesijski kolačići.

Sesijski kolačić se privremeno čuva u memoriji računara dok posetilac pregleda web-sajt. Ovaj kolačić se briše kada posetilac zatvori web-pretraživač ili kada prođe određeni vremenski period (što znači da je sesija istekla).

Nesesijski kolačić ostaje na računaru posetioca dok se ne obriše.

Zašto koristimo kolačiće?
Kolačiće koristimo da bismo saznali više o interakciji posetilaca sa našim sadržajem i da bi nam pomogli da poboljšamo doživljaj posetiocima našeg web-sajta.

FUNKCIONALNOST I SADRŽAJ SAJTA

Posetioci koriste funkciju deljenja da bi naše sajtove i sadržaj preporučili na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter. Kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste funkciju deljenja, ali ne na individualnom nivou – kako bi web-sajt mogao da se poboljša. Ako ne prihvatite kolačiće, podaci se ne čuvaju.

Za neke od funkcija na našem web-sajtu koristimo izvore trećih lica, na primer, kada posetite stranicu koja sadrži video-snimke ili veze sa YouTube-om. Ovi video-snimci ili veze (i sav drugi sadržaj preuzet od trećih lica) mogu da sadrže kolačiće trećih lica, pa ćete možda morati da na web-sajtovima tih trećih lica pročitate njihovu politiku o upotrebi kolačića.

WEB-ANALITIKA

Ovaj web-sajt koristi Google Analytics, DoubleClick i Facebook pixel koji koriste kolačiće. Na nivou agregacije, kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste web-sajt, uključujući broj prikazanih stranica, broj poseta, kako bi se web-sajt poboljšao i obezbedio dobro korisničko iskustvo. Ako ne prihvatite kolačiće, podaci se ne čuvaju.

Kako da odbijem ili obrišem kolačiće? Bez prethodne saglasnosti, nećemo koristiti kolačiće za prikupljanje podataka o posetiocu na osnovu kojih se može utvrditi njegov identitet.

Međutim, možete da odlučite da odbijete ili blokirate kolačiće koje postavljamo ili web-sajtovi bilo kog trećeg lica tako što ćete promeniti podešavanja u svom pretraživaču – više detalja naći ćete u odeljku „Help“ svog pretraživača.


Podaci o ličnosti koji se obrađuju:

- IP adresa uređaja sa kojeg pristupate web-sajtu rukovaoca, podaci o Vašoj upotrebi/ponašanju na web-sajtu rukovaoca, istorija pretrage web-sajta rukovaoca;
- Http zaglavlje sve informacije koje se nalaze http zaglavlju browser-a pretraživača posetioca;
- Pixel-specific Data - Pixel ID i Facebook kolačić;
- Button Click Data – ovo podrazumeva sva polja koja je posetilac web-sajta kliknuo, oznake tih polja i sve web stranice koje je posetilac web sajta posetio klikom na polja.

Svrha obrade:

1. Obezbeđivanje funkcionalnosti web-sajta. Vaši lični podaci nam pomažu da obezbedimo funkcionisanje osnovnih funkcija kao što su navigacija, pristup zaštićenim delovima websajta, brzo pretraživanje web sadržaja ili autentikacija posetilaca. Web-sajt ne može ispravno raditi bez obrade podataka koji su neophodni za ovu svrhu.

2. Čuvanje preferencije posetioca na domenu tokom trajanja sesije. Lični podaci koriste se za povećanje udobnosti posetilaca čuvanjem podataka o vašim postavkama, kao što su jezik, region, rezolucija ekrana, saglasnost za kolačiće i dr.

3. Praćenje saobraćaja na web-sajtu.

4. Statistika i analiza ponašanja posetilaca. Lični podaci se koriste za kreiranje statistike, praćenje i analiziranje ponašanja posetilaca na različitim web-sajtovima. Podaci se mogu koristiti za kreiranje anonimnih izveštaja.

Osnov obrade: pristanak lica čiji se podaci obrađuju.

ROK ČUVANJA I OBRADE PODATAKA

U slučaju obrade podataka o ličnosti u svrhu čuvanja preferenci posetilaca na domenu tokom trajanja sesije, praćenja saobraćanja na web-sajtu, statistike i analize ponašanja posetilaca – rukovalac će prestati sa obradom podataka o ličnosti prestankom potrebe za obradom podataka u gore navedene svrhe, a u svakom slučaju, obrada podataka prestaje povlačenjem pristanka posetioca.

Kategorije korisnika podataka o ličnosti: marketinške agencije, socijalne mreže i pružaoci analitičkih i statističkih usluga.

Moguće je u svakom trenutku opozvati pristanak za obradu podataka, bez ikakvih posledica, klikom na polje „Povuci pristanak“, nakon čega će podaci biti obrisani. Opoziv pristanka ne utiče na zakonitost obrade na osnovu pristanka pre opoziva pristanka.

Lice čiji se podaci obrađuju ima pravo da od rukovaoca zatraži pristup podacima o ličnosti, ispravku ili brisanje podataka o ličnosti ili ograničavanje obrade podataka o ličnosti koji se na njega odnose, pravo na prigovor na obradu, kao i pravo na prenosivost podataka.

Kao deo ove obrade, neće biti nikakvog automatizovanog donošenja odluke.

X
SRB

BIZLife intervju: Miro Antić, M2Communications

KREIRANJE AUTENTIČNOG ISKUSTVA

Miro Antić, partner i koosnivač, M2Communications

Kreiranje "brand experience"-a ima dugoročne ciljeve i danas predstavlja ključni faktor za jačanje odnosa sa postojećim i budućim kupcima.

Izgradnja kvalitetnog "brand experience"-a postaje trend u svetu koji prati i naše tržište. Kompanije sve više razumeju značaj direktnog kontakta sa klijentima u cilju izgradnje jednog dubljeg odnosa na relaciji brend - korisnik. "Brand experience predstavlja skup svih spoznaja, osećanja i rekacija izazvanih u interakciji sa određenim brendom i aktivnostima koje su za taj brend vezane. Kreiranje brand experience-a ima dugoročne ciljeve i danas predstavlja ključni faktor za jačanje odnosa sa postojećim i budućim kupcima", objašnjava Miro Antić, partner, koosnivač i kreativni direktor agencije M2Communications koja se na ovim prostorima izdvaja po kreativnom pristupu organizacije događaja i kreiranju originalnih komunikacijskih projekata.

"'Brand experience' utiče na zadovoljstvo i lojalnost kupaca, direktno i indirektno, kroz asocijacije i povezivanje sa samim brendom i funkcioniše na nekoliko različitih nivoa u odnosu na korisničko iskustvo (customer experience) preko kog možemo utvrditi gde smo, kako i koliko smo zadovoljni i šta smo tačno uradili u odnosu sa našim postojećim kupcima. U tom smislu korisničko iskustvo predstavlja deo 'brend experience'-a, ali treba imati u vidu da doživljaj brenda ne mora nužno da oblikuje konkretno korisničko iskustvo. Kroz brand experience kreirate iskustvo i na praktičnom i na emotivnom nivou", navodi Antić. "Da bi na ovom polju postigli uspeh i da bi se klijenti ili korisnici osetili kao deo vašeg brenda, potrebno je strateški dobro planirati i kreativno osmisliti niz aktivnosti koji će biti usmeren na određene kanale komunikacije. Jedan od ključnih kanala u tom smislu je svakako i 'event'“.

Od suštinskog značaja u kreiranju ovakvih priča je komunikacija i poverenje između agencije i klijenta. "Bitno je da klijent zna šta želi kako bi agenciji dao smernice, a idejno rešenje projekta ne sme da bude neka fantastična bajka koja se neće u potpunosti realizovati." Otežavajuća okolnoste je ta što u event produkciji prostora za greške nema, ističe Antić čija agencija može da se pohvali organizacijom izuzetno kompleksinh događaja kao što je bilo lansiranje Mercedes-Benz S-Klase u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. „U produkcijskom smislu veoma ambiciozan i zahtevan projekat u kome je kreativni koncept trebalo ispoštovati do najsitnijih detalja. Dobro planiranje, izbor kvalitetnih dobavljača i formiranje tima, koji je u ovom slučaju činilo preko 100 ljudi, su ključni faktori za uspešnu realizaciju ovakvih događaja, pogotovo kada se radi o kratkim rokovima. Sa druge strane, našem timu su podjednako uzbudljivi i izazovni niskobužetni projekti u kojima kreativnost takođe doalzi do punog izražaja, poptut 'retail' kampanje za Asus pod nazivom 'Laboratorija ludog naučnika' ili promocije Fiata 500X na premijeri filma 'Star Wars The Force Awakenes'."

 

M2Communications neguje karakterističan pristup poslu. Stvaralačka snaga, umetnički senzibilitet, stav da nešto što deluje izvan granica izvodljivosti ne treba svesti na razumnu meru već pomeriti granice, kao i posvećenost detaljima, samo su neke od karakteristika na kojima je tokom vremena ova agencija izgradila ime. Pored mnogobrojnih klijenata u zemlji i inostranstvu poput kompanija, FCA Srbija, Microsft, Asus, Jaffa Crvenka, Calzedonia, MK Group i mnogih drugih, rade i u takozvanom 'luxury' segmentu gde je izazov kreirati iskustva koja će zadovoljiti sofisticirani ukus i očekivanja klijentele koja je redovan gost ekskluzivnih događaja na svetskoj sceni. Jedan od značajnijih projekata iz prošle godine je događaj za BMW, za koji ih je direktno angažovala centrala ove kompanije. U pitanju je bio međunarodni trening za nove modele, a agenciji M2Communications bila je poverena organizacija četvorodnevnog dešavanja na više lokacija u Srbiji. "Trening je bio globalnog karaktera i realizovan u nekoliko zemalja Evrope, Jugoistočne Azije i Afrike. BMW je organizaciju treninga u Srbiji ocenio najvišom ocenom i okarakterisao je kao 'Best Practice', a na kraju godine smo za ovaj projekat nagrađeni i Zlatnim priznanjem UEPS-a u kategoriji Korporativni event“, navodi Antić.

Jedan od zanimljivijih klijenata sa kojim agencija M2Communications sarađuje je Porto Montenegro, koga su dobili na internacionalnom 'pitch'-u u konkurenciji sa agencijama iz Londona, Dubaijia i regiona. Specifičnan je tip ekskluzivnih događaja koje organizuju za klijente Porto Montenegra, gde je na prvom mestu kreiranje autentičnog doživljaja i držanje pažnje klijentele koja je bogata iskustvom i neguje određeni životni stil. „Sa kreativne tačke gledišata, uvek je zadovoljsto kreirati ovakve događaje i naš tim njima pristupa sa puno entuzijazma. Iako su projekti ovog tipa prvenstveno zabavnog karaktera, njihov krajnji cilj je, zapravo, izgradnja bliskijih veza sa klijentima, kao i promocija novih planova marine. Važno je istaći da u ovom slučaju sve mora biti “upakovano” na veoma sofisticiran i atraktivan način, što je poseban izazov”.

Iskustvo i stalno učenje uz konsultaciju svetskih praksi omogućava agenciji M2Communications da postavi standarde i da kreira nove mogućnosti na našem i regionalnom tržištu. "Za nas je značajno je da smo i van granica regiona prepozanti kao pouzdan partner koji se izdvaja po originalnosti i kvalitetu. Sa klijentima radimo na kreiranju jedinstvenog iskustva brenda u želji da ih bolje povežemo sa potrošačima, ali i podržimo njihove poslovne ciljeve“, zaključuje Antić.

 

Izvor: BIZLIfe