X

UPUTSTVA ZA KOLAČIĆE

INFORMACIJE O OBRADI LIČNIH PODATAKA

Ovim web-sajtom (u daljem tekstu: „web-sajt”) upravlja kompanija privredno društvo M2C Communication d.o.o. Beograd, matični broj: 20565730, PIB: 106261099, sa sedištem na adresi Bulevar Nikole Tesle br. 46, Novi Beograd (u daljem tekstu: „rukovalac“) a za potrebe pretraživanja web-sajta od strane posetilaca web-sajta (u daljem tekstu: „posetilac" ili „vi").

Kolačići

Šta je „kolačić“?
Kolačići su male tekstualne datoteke koje kreira web-sajt koji ste posetili i koje sadrže podatke. Oni se čuvaju na računaru posetioca kako bi korsiniku obezbedili pristup različitim funkcijama.

Na našem sajtu koristi se i sesijski i nesesijski kolačići.

Sesijski kolačić se privremeno čuva u memoriji računara dok posetilac pregleda web-sajt. Ovaj kolačić se briše kada posetilac zatvori web-pretraživač ili kada prođe određeni vremenski period (što znači da je sesija istekla).

Nesesijski kolačić ostaje na računaru posetioca dok se ne obriše.

Zašto koristimo kolačiće?
Kolačiće koristimo da bismo saznali više o interakciji posetilaca sa našim sadržajem i da bi nam pomogli da poboljšamo doživljaj posetiocima našeg web-sajta.

FUNKCIONALNOST I SADRŽAJ SAJTA

Posetioci koriste funkciju deljenja da bi naše sajtove i sadržaj preporučili na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter. Kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste funkciju deljenja, ali ne na individualnom nivou – kako bi web-sajt mogao da se poboljša. Ako ne prihvatite kolačiće, podaci se ne čuvaju.

Za neke od funkcija na našem web-sajtu koristimo izvore trećih lica, na primer, kada posetite stranicu koja sadrži video-snimke ili veze sa YouTube-om. Ovi video-snimci ili veze (i sav drugi sadržaj preuzet od trećih lica) mogu da sadrže kolačiće trećih lica, pa ćete možda morati da na web-sajtovima tih trećih lica pročitate njihovu politiku o upotrebi kolačića.

WEB-ANALITIKA

Ovaj web-sajt koristi Google Analytics, DoubleClick i Facebook pixel koji koriste kolačiće. Na nivou agregacije, kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste web-sajt, uključujući broj prikazanih stranica, broj poseta, kako bi se web-sajt poboljšao i obezbedio dobro korisničko iskustvo. Ako ne prihvatite kolačiće, podaci se ne čuvaju.

Kako da odbijem ili obrišem kolačiće? Bez prethodne saglasnosti, nećemo koristiti kolačiće za prikupljanje podataka o posetiocu na osnovu kojih se može utvrditi njegov identitet.

Međutim, možete da odlučite da odbijete ili blokirate kolačiće koje postavljamo ili web-sajtovi bilo kog trećeg lica tako što ćete promeniti podešavanja u svom pretraživaču – više detalja naći ćete u odeljku „Help“ svog pretraživača.


Podaci o ličnosti koji se obrađuju:

- IP adresa uređaja sa kojeg pristupate web-sajtu rukovaoca, podaci o Vašoj upotrebi/ponašanju na web-sajtu rukovaoca, istorija pretrage web-sajta rukovaoca;
- Http zaglavlje sve informacije koje se nalaze http zaglavlju browser-a pretraživača posetioca;
- Pixel-specific Data - Pixel ID i Facebook kolačić;
- Button Click Data – ovo podrazumeva sva polja koja je posetilac web-sajta kliknuo, oznake tih polja i sve web stranice koje je posetilac web sajta posetio klikom na polja.

Svrha obrade:

1. Obezbeđivanje funkcionalnosti web-sajta. Vaši lični podaci nam pomažu da obezbedimo funkcionisanje osnovnih funkcija kao što su navigacija, pristup zaštićenim delovima websajta, brzo pretraživanje web sadržaja ili autentikacija posetilaca. Web-sajt ne može ispravno raditi bez obrade podataka koji su neophodni za ovu svrhu.

2. Čuvanje preferencije posetioca na domenu tokom trajanja sesije. Lični podaci koriste se za povećanje udobnosti posetilaca čuvanjem podataka o vašim postavkama, kao što su jezik, region, rezolucija ekrana, saglasnost za kolačiće i dr.

3. Praćenje saobraćaja na web-sajtu.

4. Statistika i analiza ponašanja posetilaca. Lični podaci se koriste za kreiranje statistike, praćenje i analiziranje ponašanja posetilaca na različitim web-sajtovima. Podaci se mogu koristiti za kreiranje anonimnih izveštaja.

Osnov obrade: pristanak lica čiji se podaci obrađuju.

ROK ČUVANJA I OBRADE PODATAKA

U slučaju obrade podataka o ličnosti u svrhu čuvanja preferenci posetilaca na domenu tokom trajanja sesije, praćenja saobraćanja na web-sajtu, statistike i analize ponašanja posetilaca – rukovalac će prestati sa obradom podataka o ličnosti prestankom potrebe za obradom podataka u gore navedene svrhe, a u svakom slučaju, obrada podataka prestaje povlačenjem pristanka posetioca.

Kategorije korisnika podataka o ličnosti: marketinške agencije, socijalne mreže i pružaoci analitičkih i statističkih usluga.

Moguće je u svakom trenutku opozvati pristanak za obradu podataka, bez ikakvih posledica, klikom na polje „Povuci pristanak“, nakon čega će podaci biti obrisani. Opoziv pristanka ne utiče na zakonitost obrade na osnovu pristanka pre opoziva pristanka.

Lice čiji se podaci obrađuju ima pravo da od rukovaoca zatraži pristup podacima o ličnosti, ispravku ili brisanje podataka o ličnosti ili ograničavanje obrade podataka o ličnosti koji se na njega odnose, pravo na prigovor na obradu, kao i pravo na prenosivost podataka.

Kao deo ove obrade, neće biti nikakvog automatizovanog donošenja odluke.

X
SRB

Business & Luxury Magazin donosi osvrt na SAM Gala 2017

Srpska asocijacija menadžera (SAM) tradicionalno već šestu godinu za redom, dodelila je „Godišnje nagrade SAM-a“ najboljima u Srbiji na najprestižnijem događaju za poslovnu javnost „SAM GALA“ koji je organizovan kroz partnerstvo sa M2Communications.

„SAM Gala“ kruna je godišnjih aktivnosti Srpske asocijacije menadžera.  Kao strukovno udruženje menadžera, SAM okuplja preko 400 profesionalnih menadžera, rukovodilaca uspešnih firmi i timova od preko 90.000 zaposlenih koji godišnje realiziju posao vredan 12 milijardi evra i u svom radu se zalaže za profesionalni razvoj menadžera, afirmaciju, profesionalizaciju i promociju najboljih poslovnih praksi, kompanija, odgovornog, etičkog i održivog poslovanja.  Predsednica SAMa je Stanka Pejanović, a izvršni direktor je Jelena Bulatović.

Preko 430 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života, prisustvovalo je ovoj originalnoj i jedinstvenoj svečanosti koja je održana u BelExpocentru. „SAM GALA“ je glamurozno otvorena izvođenjem naslovne numere iz mjuzikla „Fantom iz opere“, Pozorišta na Terazijama za koje je Srpska asocijacija menadžera dobila ekskluzivno od Andrew Lloyd Weber i Really Useful Group iz Velike Britanije.

Događaj koji postavlja nove standarde, Srpska asocijacija menadžera organizuje u saradnji sa agencijom M2Communications, vodećom agencijom za iskustveni marketing i event menadžment na ovim prostorima. Iza kreativnog koncepta, kompletnog vizuelnog identiteta i produkcije SAM Gala 2017. stoji iskusan tim agencije na čijem čelu je Miro Antić, partner i kreativni direktor.

„Pružamo punu podršku Srpskoj asocijaciji menadžera i zaista je zadovoljstvo sarađivati sa timom SAM-a, ljudima koji ulažu veliku energiju u realizaciji ovog projekta i svim srcem su posvećeni idejama godišnje nagrade i gala večeri. Naš cilj nije isključivo vezan za želju da „SAM Gala“ iz godine u godinu podižemo na viši nivo u kreativnom i produkcijskom smislu, već da pokrenemo emocije i kreiramo jedno potpuno novo iskustvo za članove asocijacije i goste gala večeri“, ističe Miro Antić, koji ovoj manifestaciji daje lični kreativni pečat.

Glavne elemente veličanstvene scenografije činili su posebno kreirana svetlosna instalacija sačinjena od preko 250 “Edison” sijalica postavljenih na visoke hromirane cevi i scena koja se prostirala na površini od 300 kvadrata iznad koje je bio postavljen LED ekran veličine 8 x 4,5m. Scena jedinstvene forme, završavala se izlaskom na centralnu kružnu binu oivičenu LED RGB rasvetom. Pažljivo ukomponovani svetlosni, zvučni i specijalni efekti, osmišljeni performansi i precizna režija, doprineli su impozantnom doživljaju, poput onog koje zvanice imaju na dodeli Oskara ili Met Gala večeri u Njujorku.

SAM i M2Communications su pokazali da kreativnost, umetnički pristup i visoki profesionalni standardi događaje poput SAM Gala mogu da stave rame uz rame sa sličnim manifestacijama na svetskoj sceni.

„SAM Godišnja nagrada“ je prestižno priznanje koje se dodeljuju najboljim menadžerima, kompanijama i pojedincima. „SAM Godišnje nagrade 2017“ dodeljene su 11 kategorija: Menadžer godine 2017 je Dragoljub Damljanović, Energy & Field Services VP SEE, Schneider Electric.  Poslodavac godine 2017 - kompanija VIP Mobile.  Najbolji mladi menadžer do 35 godina je Nikola Obradović, direktor i osnivač No Solutions Development iz Novog Sada.  Nagrada za „Lični herojski čin“ pripalaje Arnou Gujonu, osnivaču humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo’’. Poslodavac godine u kategoriji malih preduzeća je Atria Group, dok je Društveno odgovorna kompanija godine Delta Holding. Za Razvoj i promociju liderstva među mladima u 2017. godini nagrađen je Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), dok je za „Najbolji program za razvoj talenata“ proglašen je program kompanije Delta Holding.  Specijalno priznanje za „Poslovnu inicijativu“ dobila je kompanija Aura, „Poslovni iskorak“ u 2017. godini učinila je Vinarija Aleksić, dok je specijalno priznanje za „Poslovnu izuzetnost“ uručeno Bel Medic-u.

Principi integriteta, odgovornog liderstva, stručnost i razvoja, tolerantnosti, održivosti, jednakosti i poverenja vode Srpsku asocijaciju menadžera već 11 godina, rukovodeći se vrednostima poput ekonomske sigurnosti, prijateljstva, stalne transformacije i odgovornog liderstva i sprovodeći svoj moto: Jaki menadžeri – jake kompanije – jaka Srbija!

Business & Luxury, Q1 2018