Play Close

Business & Luxury Magazin donosi osvrt na SAM Gala 2017

18.03.2018

 

Srpska asocijacija menadžera (SAM) tradicionalno već šestu godinu za redom, dodelila je „Godišnje nagrade SAM-a“ najboljima u Srbiji na najprestižnijem događaju za poslovnu javnost „SAM GALA“ koji je organizovan kroz partnerstvo sa M2Communications.

 

„SAM Gala“ kruna je godišnjih aktivnosti Srpske asocijacije menadžera.  Kao strukovno udruženje menadžera, SAM okuplja preko 400 profesionalnih menadžera, rukovodilaca uspešnih firmi i timova od preko 90.000 zaposlenih koji godišnje realiziju posao vredan 12 milijardi evra i u svom radu se zalaže za profesionalni razvoj menadžera, afirmaciju, profesionalizaciju i promociju najboljih poslovnih praksi, kompanija, odgovornog, etičkog i održivog poslovanja.  Predsednica SAMa je Stanka Pejanović, a izvršni direktor je Jelena Bulatović.

 

Preko 430 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života, prisustvovalo je ovoj originalnoj i jedinstvenoj svečanosti koja je održana u BelExpocentru. „SAM GALA“ je glamurozno otvorena izvođenjem naslovne numere iz mjuzikla „Fantom iz opere“, Pozorišta na Terazijama za koje je Srpska asocijacija menadžera dobila ekskluzivno od Andrew Lloyd Weber i Really Useful Group iz Velike Britanije.

 

 

Događaj koji postavlja nove standarde, Srpska asocijacija menadžera organizuje u saradnji sa agencijom M2Communications, vodećom agencijom za iskustveni marketing i event menadžment na ovim prostorima. Iza kreativnog koncepta, kompletnog vizuelnog identiteta i produkcije SAM Gala 2017. stoji iskusan tim agencije na čijem čelu je Miro Antić, partner i kreativni direktor.

 

„Pružamo punu podršku Srpskoj asocijaciji menadžera i zaista je zadovoljstvo sarađivati sa timom SAM-a, ljudima koji ulažu veliku energiju u realizaciji ovog projekta i svim srcem su posvećeni idejama godišnje nagrade i gala večeri. Naš cilj nije isključivo vezan za želju da „SAM Gala“ iz godine u godinu podižemo na viši nivo u kreativnom i produkcijskom smislu, već da pokrenemo emocije i kreiramo jedno potpuno novo iskustvo za članove asocijacije i goste gala večeri“, ističe Miro Antić, koji ovoj manifestaciji daje lični kreativni pečat.

 

Glavne elemente veličanstvene scenografije činili su posebno kreirana svetlosna instalacija sačinjena od preko 250 “Edison” sijalica postavljenih na visoke hromirane cevi i scena koja se prostirala na površini od 300 kvadrata iznad koje je bio postavljen LED ekran veličine 8 x 4,5m. Scena jedinstvene forme, završavala se izlaskom na centralnu kružnu binu oivičenu LED RGB rasvetom. Pažljivo ukomponovani svetlosni, zvučni i specijalni efekti, osmišljeni performansi i precizna režija, doprineli su impozantnom doživljaju, poput onog koje zvanice imaju na dodeli Oskara ili Met Gala večeri u Njujorku.

 

SAM i M2Communications su pokazali da kreativnost, umetnički pristup i visoki profesionalni standardi događaje poput SAM Gala mogu da stave rame uz rame sa sličnim manifestacijama na svetskoj sceni.

 

 

„SAM Godišnja nagrada“ je prestižno priznanje koje se dodeljuju najboljim menadžerima, kompanijama i pojedincima. „SAM Godišnje nagrade 2017“ dodeljene su 11 kategorija: Menadžer godine 2017 je Dragoljub Damljanović, Energy & Field Services VP SEE, Schneider Electric.  Poslodavac godine 2017 – kompanija VIP Mobile.  Najbolji mladi menadžer do 35 godina je Nikola Obradović, direktor i osnivač No Solutions Development iz Novog Sada.  Nagrada za „Lični herojski čin“ pripalaje Arnou Gujonu, osnivaču humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo’’. Poslodavac godine u kategoriji malih preduzeća je Atria Group, dok je Društveno odgovorna kompanija godine Delta Holding. Za Razvoj i promociju liderstva među mladima u 2017. godini nagrađen je Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), dok je za „Najbolji program za razvoj talenata“ proglašen je program kompanije Delta Holding.  Specijalno priznanje za „Poslovnu inicijativu“ dobila je kompanija Aura, „Poslovni iskorak“ u 2017. godini učinila je Vinarija Aleksić, dok je specijalno priznanje za „Poslovnu izuzetnost“ uručeno Bel Medic-u.

 

Principi integriteta, odgovornog liderstva, stručnost i razvoja, tolerantnosti, održivosti, jednakosti i poverenja vode Srpsku asocijaciju menadžera već 11 godina, rukovodeći se vrednostima poput ekonomske sigurnosti, prijateljstva, stalne transformacije i odgovornog liderstva i sprovodeći svoj moto: Jaki menadžeri – jake kompanije – jaka Srbija!

 

Business & Luxury, Q1 2018

ATTEND nagrada za eXpediciju na Mars

Na dodeli ATTEND nagrada u okviru RSVP festivala, događaj „eXpedicija na Mars“ proglašen je najboljim regionalnim događajem u kategoriji „Predstavljanje proizvoda ili usluge“.

Button arrow
Read More

BMW Group i M2Communications ponovo sarađuju u Srbiji

Kako su događaji organizovani u Srbiji postali „benchmark“ za BMW.

Button arrow
Read More

Miro Antić: „Experience“ je nova snaga marketinga

Kombinovanje digitalnog i virtuelnog sadržaja sa stvarnim svetom na događajima ili aktivacijama, podići će interakciju na viši nivo i otključati novu dimenziju u kreiranju „brand experience“-a.

Button arrow
Read More