Play Close
A1 KINOTEKA „TAJVANSKA KANASTA“

Još jedno ostvarenje sa liste srpskih klasika, film „Tajvanska kanasta“, digitalno je restaurirano u okviru projekta A1 Kinoteka. Svečana projekcija filma održana je 15. novembra u prostorijama Jugoslovenske kinoteke uz prisustvo dela filmske ekipe, a zbog velikog interesovanja, pored glavne bioskopske sale „Makavejev“, projekciju su gosti mogli da prate iz dve dodatne sale.

Uoči projekcije nastupio je EKV Tribute bend, što je svojevrsni omaž nekadašnjoj poznatoj jugoslovenskoj grupi Ekatarina velika, koja je svoj doprinos dala u komponovanju i izvedbi originalne muzike za film.

Usluge:

Event Design & Production

Industrije:

Telecomunication

Tajvansku kanastu potpisao je naš priznati sineasta Goran Marković, a ovaj film već je četvrto njegovo ostvarenje koje je digitalno restaurisano pod okriljem projekta A1 Kinoteka.

Ova drama sa elementima humora, snimljena 1985. godine, opisuje nesnađenog pojedinca izgubljenog u svetu u kojem živi, zaokupljenog izradom pokretnih skulptura – mrdalica. Tajvanska kanasta je na satiričan i gorak način opisala ustrojstvo i karakter čitavog tadašnjeg društva.

Premijera digitalno obnovljenog filma održana je u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, a više od 250 zvanica moglo je uživo da svedoči originalnim mrdalicama, autora Milije Nešića. Svaka od ovih zanimljivih drvenih instalacija opisuje određene pojave i vrednosti savremonog potrošačkog društva.

Našem kreativnom timu bilo je povereno osmišljavanje idejnog koncepta kao i kompletna realizacija i produkcija ovog događaja.

Ponosni smo što smo podržali vidljivost projekta A1 Kinoteka i nastojanje da se restauriraju filmska ostvarenja koja su proglašena za kulturno dobro od velikog značaja.

M2Communications

A1 KINOTEKA – „SEZONA MIRA U PARIZU“

Pod okriljem projekta A1 Kinoteka, filmsko ostvarenje Predraga Golubovića iz 1981. godine „Sezona mira u Parizu“ dobilo je novi sjaj zahvaljujući digitalnoj restauraciji.

Ovom svečanom projekcijom filma, zvanično je obeležen nastavak saradnje kompanije A1 i Jugoslovenske kinoteke, gde će se pored prethodnih 20 restaurisanih filmova, naći još 10 ostvarenja koja godinama zavređuju pažnju evropske kinematografije.

Usluge:

Creative & Communications

Event Design & Production

Industrije:

Telecomunication

Glavne uloge u filmu igraju Dragan Nikolić, Miki Manojlović, Marija Šnajder i mnogi drugi priznati evropski glumci. Radnja filma se odvija u Parizu, u ne tako mirnom periodu gde se mlad zaljubljen par upoznaje sa čežnjom i nadom koje nosi ratno doba.

Premijera je održana ispred Silosa, pored Dunava. Pored brojnih poznatih ličnosti iz sveta kulture i filma, na svečanoj projekciji filma koji nastavlja život u punoj slici i tonu, prisustvovao je i Srdan Golubović, reditelj i sin Predraga Golubovića, koji se osvrnuo na značaj digitalne restauracije domaćih filmova.

Gosti su imali priliku da se slikaju u verodostojnom francuskom bistrou sa dvoje glumaca koji su bili zaduženi za dobro raspoloženje zvanica. Veče se završilo uz brojne poznate numere benda „Kanda Kodža i Nebojša“.

Našem timu bilo je povereno osmišljavanje kreativnog koncepta, realizacija i produkcija A1 Kinoteke, na kojoj je prisustvovalo preko 250 zvanica.

„Zadovoljstvo je što nam je po drugi put poverena realizacija projekta A1 Kinoteka. Verujemo da A1 pomera granice u organizaciji koroporativnih događaja i drago nam je što smo zajedno bili deo A1 Kinoteke.“

Milena Banović / Managing partner M2Communications