Play Close

Obeležavanje 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja u kreativnoj izvedbi M2Communications

14.10.2021

 

Na mestu gde je sve počelo, 60 godina kasnije, obeležena je godišnjica od prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja. Na beogradskom sajmu 11. i 12. oktobra održan je ovaj visoki diplomatski skup, a jedan od najvažnijih zadataka pripao je M2C timu.

 

Ovim povodom, Beograd je ugostio preko 100 stranih delegacija, među kojima su predsednici država i 40 šefova diplomatija. Suorganizatori ovogodišnje konferencije Pokreta nesvrstanih, Srbija i Azerbejdžan imali su priliku da dočekaju delegacije u svečanom i impresivnom ambijentu.

 

 

Događaj je svečano otvoren audio vizuelnim spektaklom, animacijom koja se integrisano emitovala putem mapinga na podu u centralnom delu sale, na četiri velika LED ekrana i specijalnoj instalaciji iznad delegatskog stola sačinjenoj od transparentih LED ekrana. Art direkcija 60. godišnjice zasnovana na motivima vodenih boja, koje su pretapanjem i menjanjem kolorita dočarale priču o nastanku Pokreta nesvrstanih, istoriji i simbolima, kao i ciljevima kojima streme u budućnosti.

Posebnu pažnju privukla je impresivna instalacija u glavnoj hali, na površini od čak 220 kvadratnih metara. Instalacija se sastojala od žive prirode prepune cveća i zelenila, koje simbolišu srpske predele.

 

Agencija M2Communications režirala je TV i prenos i live streaming dvodnevnog susreta, a signal su preuzleli nacionalna televizija, novinske agencije i mediji iz zemlje, regiona i sveta.

 

U produkciji i organizaciji događaja učestvovali su: BeoExpo System, Skymusic Production, Bulb Creation, Pozitiv MVP, Freeline Studio, Ivan Aran Studio, Prosound i video produkcija NEO – New Entertainment Office.

Film “Sezona mira u Parizu” dobio je novi sjaj zahvaljujući projektu A1 Kinoteka

Premijera digitalno restauriranog filma “Sezona mira u Parizu” održana je 19. septembra u Silosima, Beograd.

Button arrow
Read More

HR World – Experience Design

Za novi broj časopisa HR World, Miro Antić, Partner/CXO, M2Communications, piše na temu Experience Design-a.

Button arrow
Read More

Novo poglavlje: M2C Montenegro

Alhemija kreiranja doživljaja dolazi u Crnu Goru.

Button arrow
Read More