Play Close

DRŽAVNI DATA CENTAR ZVANIČNO OTVARANJE

VLADA REPUBLIKE SRBIJE KANCELARIJA ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE I ELEKTRONSKU UPRAVU

U Kragujevcu, 18. decembra 2020. godine, svečano je otvoren najsavremeniji centar za podatke u Srbiji, Državni Data Centar.

Otvaranju je prisutvovalo preko 300 zvanica, među kojima su zvaničnici Vlade Srbije, Kancelarije za IT, kao i predstavnici velikih kompanija koji će skladištiti svoje podatke u ovaj centar.

Usluge:

Experience Design & Event Production

Video & Photo Production

Industrije:

Government, Business Associations and NGO

U našoj kreativnoj laboratorijji kreirana je i DACA – Data centar android, prvi vrirtuelni domaćin jednog ovakvog objekta na ovim prostorima. Njena uloga bila je da upozna zvanice sa ovim značajnim projektom, ali i moderiranje programa zajedno sa Draganom Kosjerinom. DACA će takođe imati ulogu u predstavljanju Data centar svim budućim posetiocima.

Data centar je zvanično otvoren činom postavljanja vremenske kapsule na specijalno dizajnirano postolje. Vremenska kapsula čuva poruke i želje učenika osnovnih škola na temu budućnosti.

U ovom objektu će biti smeštena i prva državna platforma za veštačku inteligenciju koja će biti na raspolaganju državi, lokalnoj samoupravi, univerzitetima, naučno-tehnološkim parkovima i startapima.

NUFARM & NUSEED INNOVATION DAYS

NUFARM & NUSEED

„AORTA NIJE SAMO NA SRCU“

UDRUŽENJE KARDIOVASKULARNIH HIRURGA SRBIJE

A1 KINOTEKA „TAJVANSKA KANASTA“

A1 SRBIJA